Включи се

Работилници с кауза учат най-малките на опазване на природата и любов към животните

Хей! Време е за творчески работилнички с кауза за малки и големи! Да подарим на децата забавно преживяване с добавена стойност. Хем ще ни е весело, хем ще научим нещо ново, а заедно с това ще подкрепим и каузите на две български социални предприятия! Ако усещате вече лятото в косите си и мечтаете градът ни да бъде по-цветен и зелен и с аромат на цветя, значи имаме точното предложение за вас! Каним ви да се включите в детска РАБОТИЛНИЦА за ЦВЕТНИ БОМБИ и МАЛКИ ГРАДИНАРИ. “Цветните бомби” са стар начин за правене на земеделие още от Древен Египет, когато в глина хората са поставяли семена, за да не бъдат изядени от насекоми. След това дори най-слабият дъжд помага на “бомбата” да “експлоадира” и от нея да покълнат красиви и уханни растения. Ще работим само с естествени и земни материали (почва, глина, вода и семена на цветя) в безопасна и много приятна среда. Ще смесим нужните съставки, ще оформим малки топки, които ще оставим да изсъхнат за известно време, а след това, всеки ще може да „бомбардира“ някое място, което ще облагороди и разкраси!

КОГА: 4 юни, 15:30 часа
КЪДЕ: Щрак, София, ул. Христо Белчев 3 (партер)
ТАКСА: 5 лв./дете

Местата са ограничени. Участие в работилничката ще вземат първите 20 човека, които попълнят ТАЗИ РЕГИСТРАЦИЯ.

Работилницата е с продължителност около час, подходяща е за деца над 6 г. само в присъствието на родител.

Във всяка цветна градинка, обаче, трябва да пеят и пойни птички. Затова ви каним да се включите и в РАБОТИЛНИЧКА за КЪЩИЧКА ЗА ПТИЦИ и МАЛКИ СРЪЧКОВЦИ! Тук децата ще бъдат велики строители, художници и най-добри приятели на птиците! Нека заедно се погрижим за градските пернати приятели, с които съжителстваме всеки ден. Ще сглобим и оцветим дървени къщички, които всеки малък участник ще може да закачи след това на подходящо място. Ще си поговорим и кои видове къщички са подходящи за определени видове птици, както и къде, как и защо се поставят те. Дървените елементи за птичите къщички са проектирани и изработени с любов и старание от хора с увреждания, които работят в социално предприятие Неща с душа, гр. Варна. Участието на всяко дете ще подкрепи и тяхната кауза.

КОГА: 4 юни, 14:00 часа
КЪДЕ: Щрак, София, ул. Христо Белчев 3 (партер)
ТАКСА: 5 лв./дете

Местата са ограничени. Участие в работилничката ще вземат първите 20 човека, които попълнят ТАЗИ РЕГИСТРАЦИЯ.

Работилницата е с продължителност около час, подходяща е за деца над 6 г. само в присъствието на родител.  Хайде, ще ви очаквaме с нетърпение! Междувременно ще имате шанс да разгледате и нашето ново споделено социално пространство – Щрак, посветено на усилията ни да подкрепяме талантливите социални предприемачи в България. Има място и за вас, а кафето ни е наистина добро!